ETARSKO ULJE LIMUNA

U Zanimljivosti i recepti Datum September 3, 2018

Limun je zimzelena drvenasta biljka poreklom iz Indije, koja je danas rasprostranjena u mediteranskim oblastima i može dostići visinu i do 4-5m.

Eterično ulje limuna se dobija postupkom hladnog ceđenja kore.

Ovo eterično ulje se može upotrebljavati kao osveživač vazduha, u ishrani se može koristiti za pravljenje slatkih, ali i slanih jela ili pića (čajevi, limunade...). U kozmetici je nezamenljiva komponenta kada su u pitanju slučajevi sa viškom masnoće (masna koža, akne, perut...). Dobro je kod virusnih infekcija i podstiče dobro raspoloženje.

NAPOMENA

Oralna primena ovog eteričnog ulja ne sme da bude duža od 1 meseca. Mora da se napravi pauza od 15 dana između dva ciklusa. Produženo korišćenje može izazvati snižen pritisak i kolaps.
Budući da je ulje osetljivo na svetlost, treba ga izbegavati u spoljnoj upotrebi, pre izlaganja suncu.

Preporuka:

• U bilo koji tonik za lice, dodajte svega nekoliko kapi eteričnog ulja limuna i dobićete tonik, koji će vam dubinski čistiti kožu lica.
• U šampon koji koristite dodajte 20 kapi ovog eteričnog ulja i dobićete šampon, koji će vam regulisati problem sa peruti. Mešavinu morate pre svake upotrebe dobro promućkati



Komentari

Ostavite komentar