ETARSKO ULJE ČAJNOG DRVETA

Čajevac je drvenasta biljka poreklom iz Australije, koja može dostići visinu od 6-7m. Drvo je dobilo ime, jer su se njegovi listovi koristili za izradu pića koje je menjalo klasičan čaj.

Eterično ulje čajnog drveta ima snažno baktericidno dejstvo, pa je stoga našlo primenu u lečenju povreda, klasičnih infekcija praćenih temperaturom i gljivičnim oboljenjem. Samo ulje je skoro bezbojno, sa oštrom, intenzivnom i kamfornom aromom.
Ovo eterično ulje se ubraja u malobrojne esencije, kao i lavanda, koje se mogu koristiti za spoljašnju upotrebu direktnim nanošenjem na rane, čireve, mesta uboda insekata...

Eterično ulje čajnog drveta se koristi za pročišćavanje vazduha u prostorijama gde borave bolesnici pogođeni virusnim infekcijama, ubrzava njihovo ozdravljenje i sprečava oboljenja kod drugih lica. Obilato se koristi u proizvodnji kozmetičkih preparata za tretiranje kože lica, ukoliko postoji problem sa nečistom kožom i aknama. Korisno je u svim slučajevima infekcija (gušobolja, bradavice...), kao i kod uklanjanje stresa i nervoze.

NAPOMENA

Eterično ulje čajnog drveta se uopšteno dobro podnosi, ali ga ipak treba koristiti oprezno i umereno. Ne primenjivati ga u trudnoći.

Eterično ulje čajevca za glivice na noktima

Za nokte koji pucaju, listaju se i imaju deformisan izgled, ova esensija je definitivno pravi izbor.
U ovom slučaju eterično ulje čajnog drveta se ne razređuje, samo se u njega umoči štapić za uši i nanese direktno na zaražene nokte.
Rezultati su vidljivi za 6 meseci.

Hranljivo ulje za negu noktiju

• 1 kašika ulja jojobe
• 1 kašika maslinovog ulja
• 10 kapi eteričnog ulja lavande i
• 10 kapi eteričnog ulja čajnog drveta
Ovom mešavinom svakodnevno mazati nokte, pre svake upotrebe je promućkati i čuvati na hladnom i mračnom mestu.

Maska za lice

• 2 kašike meda i
• 5 kapi eteričnog ulja čajnog drveta
Pomešati sastojke, naneti na lice, ostaviti da deluju bar 1 minut i isprati mlakom vodom.



Komentari

Ostavite komentar